Notice: Undefined index: seo_title in /home/id1145/domains/citydevelopment.nl/public_html/wp-content/themes/citydevelopment/inc/seo.php on line 81 Notice: Undefined index: seo_description in /home/id1145/domains/citydevelopment.nl/public_html/wp-content/themes/citydevelopment/inc/seo.php on line 83 Notice: Undefined index: seo_keywords in /home/id1145/domains/citydevelopment.nl/public_html/wp-content/themes/citydevelopment/inc/seo.php on line 85 MVO » City Development

MVO

De hype rond maatschappelijk verantwoord ondernemen, CO2 bewustzijn en respect voor natuur en omgeving heeft ons altijd verbaasd.

CD CityDevelopment, en haar rechtsvoorgangers hebben dat al sinds het prille begin als vanzelfsprekend geacht.

Het gaat er om dat je als ontwikkelaar verantwoordelijkheid neemt. De schijnbare tegenstelling tussen maatschappelijk verantwoord ondernemerschap en rendement bestaat niet. Het is een voorwaarde voor continuïteit!

Onze eerste gebouwen zijn met een toen revolutionair systeem neergezet. Deze vorm van betonskeletbouw bespaarde toen al  grondstoffen, tijd en energie.

Onze gebouwen voor de rechtbank in Utrecht  en onze bijdrage in Hoofddorp liggen bovenop centrale knooppunten van hoogwaardig openbaar vervoer zodat we de gebruikers niet dwingen met de auto naar hun werk te komen.

Door gerenomeerde architecten te gebruiken creëren we gebouwen die hun economische levenscyclus overstijgen. Daardoor blijft een gebouw langer in gebruik en wordt onderdeel van de omgeving. Als ontwikkelaar heb je ook die verantwoordelijkheid. Niet al onze gebouwen zullen over 100 jaar als monument op de lijst komen maar het is altijd wel onze ambitie geweest.

Vanaf begin van deze eeuw zijn wij ons gaan bezinnen op de markt die wij voeden. Door internet mogelijkheden en een nieuwe balans tussen werk en privé voorzagen we een overschot aan kantoorgebouwen. Onze focus is gericht op winkelcentra, (zorg)woningen en hotels in groot Amsterdam.

Verantwoordelijkheid nemen betekent ook met zorg omgaan met de groene ruimte. De ruimte wordt schaars en steeds vaker kwamen wij tot de conclusie dat wij geen groen meer wilde offeren. Verdichting en binnenstedelijk werken mag dan wel ingewikkelder zijn maar voegt maatschappelijk meer toe. Wij ontwikkelen uitsluitend nog binnen de stadsgrenzen en voegen slechts toe aan de bestaande omgeving. We hebben onze naam er zelfs op aangepast.

Wij willen geen schade toebrengen maar juist toegevoegde waarde bieden, niet alleen aan de gebruiker maar ook aan de omgeving. CityDevelopment neemt die verantwoordelijkheid al meer dan 25 jaar. Vanzelfsprekend!